Femke Mooren Kwartet

Het Femke Mooren Kwartet is een ensemble bestaande uit Rotterdamse muzikanten. Dit kwartet, opgericht door saxofonist Femke Mooren, ontroert haar publiek met de eigen werken van de band. 

Het kwartet heeft in 2023 het prestigieuze Prinses Christina Jazz Concours gewonnen in het Bimhuis in Amsterdam. Dit is de kickstart geweest voor een groot aantal veelbelovende projecten die nog gaan komen. De jury heeft het kwartet met hun muziek beschreven als Mooie heldere, direct aanspreekbare eigen composities, met ruimte voor alle initiatiefrijke musici. De overduidelijke chemie van de band komt dynamisch tot uiting. Er wordt zeer alert en uitgebalanceerd gemusiceerd”.  

Het kwartet speelt melodische jazzlijnen in hun eigen muziek waarin emoties en levensverhalen verweven zijn die ze willen overbrengen aan het publiek. Het volledige repertoire is geschreven door Femke zelf. 

Behalve een groep muzikanten op het podium, vormen de muzikanten ook onderling een hechte vriendengroep; en dit is duidelijk merkbaar in hun samenspel. 

Femke is bij haar composities geinspireerd geraakt door haar jazzhelden Brian Blade Fellowship, Kendrick Scott Oracle en Immanuel Wilkins. 

Band Leden

Femke-Mooren

Femke Mooren

Alt Saxofoon (NL)

Eva-Serrano-Alarcon-double-bass

Eva Serrano Alarcon

Contrabas (ES)

Laurens-Buijs-Drums

Laurens Buijs

Drums (NL)